TRAFFIC SNAKE GAME NETWORK - Raportul campaniei “OSCAR, ȘARPELE HOINAR” în Municipiul Făgăraș

Sectiunea: Ştiri şi Evenimente back

04.01.2018
Prezentare generală

     Proiectul Traffic Snake Game Network (TSG Network) - IEE/13/516/SI2.675164, a debutat la data de 07/02/2014 și s-a finalizat la data de 06/02/2017.
De 4 ani, campania Traffic Snake Game (TSG) se desfășoară în România sub denumirea „OSCAR, ȘARPELE HOINAR”. Datorită rezultatelor impresionante pe care le-a avut campania în România și pentru a continua bunele practici, anul acesta 11 municipii din țară au decis să finanțeze din bugetul propriu această acțiune, semnând în acest sens un Acord de parteneriat cu Asociația Orașe Energie în România, coordonatorul național al campaniei: Bistrița, Brașov, Călărași, Deva, Făgăraș, Gheorgheni, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț și Târgu Mureș. 
     Campania „Oscar, șarpele hoinar” își propune să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile de deplasare durabile ca fiind distractive și sănătoase. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului și reducerea aglomerației, în zonele adiacente școlilor.
     Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. Mersul pe jos și cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de mișcare fizică recomandată copiilor.
     Pe termen lung, campania vizează generarea unei percepții schimbate în rândul elevilor cu privire la înțelesul unei comunități sănătoase, guvernate de libertatea de mișcare, calitatea vieții și independența față de mijloacele de transport motorizat.

 

TRAFFIC SNAKE GAME NETWORK - Raportul campaniei “OSCAR, ȘARPELE HOINAR” în Municipiul Făgăraș